Is de elektrische installatie van uw bedrijf of vastgoed al veilig gekeurd?

Volgens het Algemeen Reglement op de elektrische installatie (AREI), opgelegd door FOD economie, dient de elektrische laagspanningsinstallatie gekeurd te worden.

Voor bedrijfsgebouwen dient de elektrische installatie periodiek gekeurd te worden (meestal om de 5 jaar) door een erkend controle organisme. Deze verplichting kan ook opgelegd worden door enkele verzekeraars.

Voor een particuliere woning dient de elektrische installatie gekeurd te worden om de 25 jaar door een controle organisme. Deze verplichting kan ook opgelegd worden door verzekeraars.

Om een positief keuringsattest te verkrijgen moet uw elektrische installatie voldoen aan de opgelegde artikels uit het AREI.

Voor welke elektrische installaties kunt u bij ons terecht?

 • Residentiele woningen (Huis, appartement, studio, flat, …)
 • Gemeenschappelijke delen van appartementsgebouw, kantoren, ..
 • Lichte industriegebouwen ( winkels, kantoren, Kmo’s, kerken, musea, ..)

Hoe gaan wij tewerk?

1. Analyse van de elektrische installatie

In eerste instantie gaan we een grondige analyse maken van de bestaande situatie. Alvorens hieraan te starten verkrijgt u een richtprijs bij een eerste locatie bezoek voor het uitvoeren van deze fase.

Na goedkeuring starten we de analyse van uw elektrische installatie ( al dan niet op basis van een afgekeurd verslag), dit houd in dat we zowel visueel gaan controleren op inbreuken als de metingen gaan uitvoeren die het controle organisme ook zal doen zoals de hoofdequipotentiale verbinding, de individuele aardingsmeting, isolatiemeting en eventueel een thermische controle.

Tot slot maken we een oplijsting van de inbreuken en maken we een richtprijs om deze op te lossen.

 1. Oplossen van de inbreuken en elektrisch dossier

Na goedkeuring van fase twee starten we met het oplossen van de inbreuken en het opmaken van een elektrisch dossier. Het elektrisch dossier bevat een eendraadschema, situatieschema, kabel en kortsluitberekeningen* en uitwendige invloeden*.

*enkel indien van toepassing

 1. Elektrische keuring door erkend controle organisme

Samen met één van onze vaste controle organismes plannen we een keuring in en verkrijgt u een positief keuringsattest. De kost van de keuring wordt altijd achteraf gefactureerd en wordt niet opgenomen in de offerte.

Voor welke periodieke controles kunt u ook beroep doen op onze ondersteuning?

 • Noodverlichting volgens goede werking
 • Noodverlichting volgens de norm
 • Werfkasten en mobiele stroomverdelers

Wij coördineren, realiseren en geven zorg aan uw projecten!

Projecten door EVM

Informatie

Wilt u dat wij u contacteren? Vul het formulier in en wij nemen contact met u op.

  ONZE KLANTEN

  Een greep uit de klanten waarvoor  EVM projecten en diensten mocht uitvoeren.